Αυτή τη χρονιά ας αφήσουμε τις πιο συνηθισμένες επιθυμίες μας στην άκρη, όπως πχ. το να χάσουμε βάρος ή να γυμναζόμαστε περισσότερο και να επικεντρωθούμε σε άλλες πιο ρεαλιστικές.

Οι ψυχολόγοι λένε ότι οι μεγαλύτερες πιθανότητες για να κρατήσουμε αυτή την υπόσχεση εξαρτώνται από παράγοντες όπως η ικανότητα να πετυχαίνουμε στόχους, η ταχύτητα με την οποία εκμεταλλευόμαστε τις ευκαιρίες που μας τυχαίνουν ευκαιρία και το πόσο ισχυρό είναι, κάθε φορά, το κίνητρό μας.

Τι λέτε να επιχειρήσουμε φέτος τα παρακάτω;

1. Μαθαίνουμε ένα πράγμα που δεν μας είναι απολύτως χρήσιμο.

Ο Steve Jobs έμαθε καλλιγραφία γιατί θαύμαζε την ομορφιά και τη δεξιοτεχνία αυτής της τέχνης – λίγα χρόνια αργότερα θα παραδεχθεί ότι δεν είναι και η πιο χρήσιμη δεξιότητα που έχει αλλά επηρέασε σαφώς την αισθητική του design της Apple.

Αυτή τη χρονιά, λοιπόν, ας ακολουθήσουμε τα βήματά του παρακολουθώντας ένα σεμινάριο ή μαθήματα που πάντα θέλαμε να κάνουμε αλλά πάντα προσπερνούσαμε. Ας ξεχάσουμε την πρακτικότητα και ας βάλουμε ως στόχο τη διασκέδαση μας!

2. Τολμάμε ώστε να ανακαλύψουμε περισσότερα για τον εαυτό μας.

Εάν ευελπιστούμε σε μία προαγωγή ή άλλη αξιολόγηση από τους ανωτέρους μας, πρέπει να αναζητήσουμε έναν τρόπο που φέτος θα μας βοηθήσει να το καταφέρουμε. Μεταξύ άλλων, αυτό μπορεί να γίνει και με την προσφορά μας εθελοντικά σε κάποιο κομμάτι που η εταιρεία μας επιχειρεί να αναπτυχθεί. Ακόμα κι αν αυτό δεν μας δώσει αύξηση ή ανώτερη θέση από αυτήν που κατείχαμε, είναι κάτι που σίγουρα θα μας κάνει να προχωρήσουμε έξω από το δικόμας comfort zone. Μπορεί να γνωρίσουμε νέους ανθρώπους, να αποκτήσουμε μια αξέχαστη νέα εμπειρία μάθησης και τελικά να ανακαλύψουμε νέες πτυχές του εαυτού μας. Και φυσικά να τις εκμεταλλευτούμε στο μέλλον!

Διαβάστε περισσότερα >>